A murit primul luptător de sumo din cauza COVID-19. Avea doar 28 de ani

Primul luptător din lume a murit la doar 28 de ani, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, a anunţat Federaţia japoneză de sumo, relatează agenţia Kyodo.

607 afișări
Imaginea articolului A murit primul luptător de sumo din cauza COVID-19. Avea doar 28 de ani

A murit primul luptător de sumo din cauza COVID-19. Avea doar 28 de ani

Conform agenţiei de presă japoneze Kyodo, Shobushi - Kiyotaka Sueteke, este primul luptător de sumo din lume care este răpus de infecţie cu noul virus, acesta decedând doar la 28 de ani. Acesta a fost testa pozitiv cu COVID-19 pe data de 10 aprilie, iar după ce a fost externat dintr-un spital din Tokyo starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

Luptătorul a debutat în anul 2007 şi a murit după ce mai multe dintre organele interne i-au cedat, anunţă autorităţile medicale japonze. Mai mult, alţi cinci luptători japonezi de sumo, unul dintre ei coleg de sală cu Shobushi, au fost testaţi pozitiv cu noul virus. Federaţia japoneză de sumo a anulat turneul care urma să aibă loc la Tokyo în perioada 24 mai - 27 iunie, din cauza pandemiei cu noul virus.
 
Japonia a fost criticată pentru reacţia greoaie şi întârziată la criză sanitară. Paradoxal, în ţara care pare să adopte cel mai rapid noile tehnologii, raportările cazurilor de COVID-19 se fac prin fax, după foi scrise de mână. În Japonia au fost raportate 16.049 de infectări de COVID-19, 8.920 pacienţi s-au vindecat, iar 678 de decese au fost confirmate, conform datelor furnizate de worldometers.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici