Abbas anunţă că numele emitentului paşapoartelor palestiniene va fi înlocuit cu Palestina

Autoritatea Palestiniană (AP), care emite paşapoartele palestiniene, va schimba numele emitentului acestor documente în Palestina, a anunţat luni preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, într-o vizită în Grecia, relatează The Associated Press în pagina electronică.

371 afișări
Imaginea articolului Abbas anunţă că numele emitentului paşapoartelor palestiniene va fi înlocuit cu Palestina

Abbas anunţă că numele emitentului paşapoartelor palestiniene va fi înlocuit cu Palestina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această schimbare - înlocuirea numelui Autorităţii Palestiniene cu Palestina - urmează să se producă cel mult într-un an de zile, a declarat Abbas.

Preşedintele palestinian a făcut acest anunţ luni, după o întâlnire cu premierul grec Alexis Tsipras.

El a sosit în Grecia duminică, iar marţi urmează să se adreseze Parlamentului grec.

Comisia pentru Afaceri Externe şi Apărare din cadrul Parlamentului elen a îndemnat - în unanimitate - Guvernul grec să recunoscă Palestina ca stat.

Guvernul de stânga al lui Tsipras încearcă să găsească un echilibru între o îmbunătăţire a relaţiilor cu Israelul şi poziţia partidului său, care susţine de mult timp recunoaşterea Palestinei ca stat.

Tsipras a efectuat o vizită în Israel luna trecută, în cadrul căreia s-a întâlnit cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu.

Tot luna trecută, el s-a întâlnit cu Abbas la Ramallah, în Cisiordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici