Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi şi 8 răniţi. Printre decedaţi se află şi arbitrul internaţional de fotbal Vladimir Pettai - VIDEO

Patruzeci şi patru de persoane au murit luni seara în aterizarea ratată, pe o autostradă, a unui avion rusesc, în apropiere de aeroportul Petrozavodsk, în Karelia (nord-vestul Rusiei), a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia RIA Novosti.

2332 afișări
Imaginea articolului Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi şi 8 răniţi. Printre decedaţi se află şi arbitrul internaţional de fotbal Vladimir Pettai - VIDEO

Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi şi 8 răniţi. Printre decedaţi se află şi arbitrul internaţional de fotbal Vladimir Pettai - VIDEO

"Potrivit ultimelor informaţii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost rănite", a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti.

Printre decedaţi se află şi arbitrul internaţional de fotbal Vladimir Pettai, informează Itar-Tass. Asociaţia arbitrilor ruşi a confirmat decesul acestuia şi a prezentat condoleanţe familiei într-un comunicat. Pettai avea 38 de ani, arbitra din 1996 şi era pe lista FIFA din 2010. El a condus şi meciuri din preliminariile Ligii Europa.

Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe o autostradă, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiaşi surse. În urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt şi avionul a luat foc.

Cadavrele erau împrăştiate pe autostradă, a declarat o sursă aeronautică pentru agenţia Interfax, precizând că avionul nu a lovit clădirile rezidenţiale în încercarea de a ateriza.

Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmiţki, citat de Interfax. O ceaţă densă acoperea regiunea în momentul aterizării avionului TU-134.

Cei opt supravieţuitori ai catastrofei au fost spitalizaţi, unii dintre ei fiind în stare gravă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Un copil de nouă ani şi sora sa adolescentă se numără printre supravieţuitorii accidentului.

Anton Terehin, în vârstă de nouă ani, şi Anastasia Terehina, 14 ani, originari din Iujno-Sahalinsk (Extremul Orient rus), figurează pe lista celor opt supravieţuitori ai accidentului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului a confirmat că cei doi copii primesc îngrijiri medicale la Petrozavodsk. Mama lor, Oksana, a murit în accidentul aviatic.

Potrivit site-ului Life News, copiii sunt în stare de inconştienţă şi au numeroase arsuri şi traumatisme.

Unchiul lor, care îi aştepta la Petrozavodsk, a avut o criză cardiacă atunci când a aflat de accident, fiind spitalizat şi operat.

O însoţitoare de bord este singura supravieţuitoare dintre cei nouă membri ai echipajului. Şapte dintre cei opt supravieţuitori ai accidentului sunt în stare extrem de gravă.

Un suedez, un olandez şi doi ucraineni figurează pe lista morţilor, precum şi o familie de patru persoane cu naţionalitate rusă şi americană.

Avionul, care avea la bord 43 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei.

Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite, a anunţat Interfax.

Un suedez, un olandez şi doi ucraineni se află pe lista persoanelor decedate, împreună cu o familie cu patru membri care aveau naţionalitate rusă şi americană, a declarat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din ultimii ani pentru aeronautica rusă, după cel al avionului Tupolev 154 al companiei ruseşti Pulkovo, care s-a prăbuşit în Ucraina în 2006, provocând moartea a 170 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici