ACCIDENTUL AVIATIC din San Francisco: Compania Asiana, amendată cu 500.000 de dolari

Compania Asiana a fost amendată cu suma de 500.000 de dolari pentru că nu a informat şi ajutat în mod corespunzător familiile pasagerilor de la bordul avionului implicat în accidentul care a avut loc la San Francisco în iulie, au anunţat autorităţile americane.

728 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL AVIATIC din San Francisco: Compania Asiana, amendată cu 500.000 de dolari

ACCIDENTUL AVIATIC din San Francisco: Compania Asiana, amendată cu 500.000 de dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Departamentul american al Transporturilor (DOT) a anunţat într-un comunicat că, după accidentul din iulie, care s-a soldat cu trei morţi şi 180 de răniţi, Asiana "a încălcat legea federală (...), fiind incapabilă să furnizeze serviciile prevăzute de planul pentru asigurări în vederea ajutorării familiilor".

Departamentul relevă că Asiana a avut nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a înfiinţa un număr de telefon gratuit pentru informaţii destinat familiilor. Singurul număr disponibil în orele de după accident a fost al centralei pentru rezervări.

În plus, compania a avut nevoie de cinci zile să contacteze toate familiile pasagerilor.

Este pentru prima dată când Departamentul aplică o amendă unei companii aeriene pe aceste baze, precizează DOT într-un comunicat.

Cursa 214 aparţinând Asiana Airlines, de la Seul, s-a prăbuşit la 6 iulie pe aeroportul din San Francisco, după ce coada avionului a lovit un dig care desparte pista de aterizare de un curs de apă.

Primele concluzii ale autorităţilor americane stabilesc că avionul zbura prea jos şi prea încet în timp ce se apropia de pistă.

Avionul transporta în total 307 persoane. Accidentaul s-a soldat cu trei morţi, inclusiv o adolescentă chineză care a supravieţuit accidentului dar care a fost zdrobită de un vehicul al pompierilor în timpul unei operaţiuni de salvare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici