Accidentul feroviar din Belgia a provocat moartea a cel puţin 18 persoane - VIDEO, GALERIE FOTO

Coliziunea frontală dintre două trenuri de călători, luni, în apropiere de Hal, la periferia Bruxelles-ului, a provocat moartea a cel puţin 18 persoane, potrivit unui prim bilanţ oficial provizoriu, comunicat de guvernatorul Brabantului Flamand.

318 afișări
Imaginea articolului Accidentul feroviar din Belgia a provocat moartea a cel puţin 18 persoane - VIDEO, GALERIE FOTO

Accidentul feroviar din Belgia a provocat moartea a cel puţin 18 persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipele de intervenţie au scos deja din cele două trenuri corpurile a 15 bărbaţi şi trei femei, iar operaţiunile de degajare continuau în cursul după-amiezii, a precizat guvernatorul, Lodewijk De Witte, în cadrul unei conferinţe de presă.

Accidentul a provocat de asemenea rănirea a 125 de persoane, dintre care 11 sunt în stare gravă, a adăugat el.

Video Stirileprotv.ro

"Este o adevărată catastrofă, un şoc pentru ţară", a declarat ministrul preşedinte, Ruddy Demotte. "Este o nouă zi neagră pentru Flandra", a comentat, la rândul său, omologul flamand, Kris Peeters, aflat într-o vizită în Statele Unite.

Cele două trenuri transportau în total între 250 şi 300 de pasageri, a anunţat un responsabil al societăţii naţionale a căilor ferate belgiene. "Există morţi şi răniţi în ambele garnituri", a afirmat el.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a SNCB Anne Woygnet, "cele două trenuri s-au ciocnit cu puţin timp înainte de ora 08.30, la ieşirea din gara Hal, înspre Bruxelles".

Accident feroviar în Belgia

Unul dintre trenurile implicate în accident se deplasa pe ruta Quievrain-Liege Guillemins, iar celălalt pe ruta Leuven-Braine-le-Comte, a precizat Infrabel. Poliţia locală confirmă că există mai mulţi răniţi grav, în timp ce cauza accidentului nu este cunoscută cu exactitate.

Declarându-se "copleşit" de această catastrofă care are loc la doar câteva zile după cea produsă la Liege, când un imobil s-a prăbuşit în centrul oraşului după o explozie provocată de gaze, premierul belgian, Yves Leterme, aflat în turneu în regiunea Balcanilor, şi-a anulat vizita şi a anunţat că se întoarce în grabă. Este aşteptat la locul accidentului în cursul după-amiezii.

Ca urmare a accidentului, traficul trenurilor internaţionale de mare viteză Thalys şi Eurostar a fost întrerupt pentru plecările din Bruxelles, au anunţat cele două companii feroviare.

Traficul feroviar între Franţa şi Belgia a fost întrerupt pe întreg parcursul zilei, a anunţat, la rândul său, SNCF la Paris.

De altfel, niciun tren nu circulă între Bruxelles şi Tournai şi nici între Bruxelles şi Mons.

Preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Parlamentului European, Jose Manuel Barroso şi Jerzy Buzek, au adresat condoleanţe autorităţilor belgiene, deplângând "un accident tragic". Barroso a promis ajutor din partea europenilor.

Ultimul accident feroviar din Belgia soldat cu morţi data de la 27 martie 2001, când două trenuri s-au ciocnit. Acest accident provocase moartea a opt persoane. Precedentul accident soldat cu cel puţin 20 de morţi în Belgia a avut loc în 1954.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici