Acord UE pentru blocarea bunurilor liderului libian şi un embargo privind armele

UE a ajuns la un acord vineri pentru un embargo privind vânzările de arme şi de materiale de represiune, precum şi pentru blocarea bunurilor şi interdicţii de viză împotriva liderului libian Muammar Kadhafi şi a apropiaţilor săi, potrivit unei surse diplomatice.

22 afișări
Imaginea articolului Acord UE pentru blocarea bunurilor liderului libian şi un embargo privind armele

Acord UE pentru blocarea bunurilor liderului libian şi un embargo privind armele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele Uniunii Europene au convenit încă de miercuri să pregătească sancţiuni pentru a pedepsi regimul libian condus de Muammar Kadhafi, iar experţi ai diferitelor ţări europene au fost însărcinaţi cu pregătirea acestor măsuri.

După 11 zile de contestare, colonelul Kadhafi părea vineri să controleze tot mai puţin situaţia din ţara sa, fiind supus unei presiuni din ce în ce mai mari din partea comunităţii internaţionale care, indignată de baia de sânge din ţară, intenţionează să impună sancţiuni şi un embargo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici