Activişti care comemorau intervenţia sovietică în Cehoslovacia din 1968, reţinuţi la Moscova

Poliţia rusă a reţinut, duminică, zece activişti pentru drepturile omului reuniţi în Piaţa Roşie din Moscova cu ocazia aniversării manifestaţiilor din anul 1968 împotriva intervenţiei sovietice în Cehoslovacia.

161 afișări
Imaginea articolului Activişti care comemorau intervenţia sovietică în Cehoslovacia din 1968, reţinuţi la Moscova

Activişti care comemorau intervenţia sovietică în Cehoslovacia din 1968, reţinuţi la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 25 august 1968, la patru zile după ce forţele sovietice fuseseră trimise în Cehoslovacia, câteva persoane se adunaseră în Piaţa Roşie pentru a denunţa intervenţia militară pentru reprimarea "Primăverii de la Praga". Opt protestatari au fost bătuţi şi condamnaţi la închisoare.

Pentru a comemora evenimentul, zeci de activişti pentru drepturile omului s-au adunat duminică în acelaşi loc din Moscova purtând o pancartă pe care scria "Pentru libertatea noastră şi a voastră!", unul dintre sloganurile din 1968.

Zece dintre ei au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici