Acuzaţii între ţările europene privind sursa bacteriei E.coli

Autorităţile din ţările europene se acuză reciproc în condiţiile răspândirii bacteriei E.coli, care deja a provocat cel puţin 14 decese în Germania, informează publicaţia electronică EUObserver.

1320 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii între ţările europene privind sursa bacteriei E.coli

Acuzaţii între ţările europene privind sursa bacteriei E.coli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de persoane probabil sunt infectate cu bacteria E.coli, dar deocamdată nu se ştie care este sursa epidemiei, cazuri suspecte fiind raportate în Germania, Danemarca, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Austria, Franţa şi Elveţia.

Miniştrii Agriculturii din statele membre UE au discutat despre această situaţie cu ocazia unei reuniuni informale desfăşurate în Ungaria, în timp ce Comisia Europeană a comunicat că posibila sursă de contaminare sunt castraveţii din oraşele spaniole Almeria şi Malaga.

De asemenea, sunt examinaţi şi castraveţii provenind dintr-un loc exportat de Olanda sau Danemarca spre Germania.

Autorităţile spaniole refuză să confirme că la originea bacteriei ar fi castraveţii din Spania.

"Încă de la început, în Germania, castraveţii spanioli au fost responsabili de această situaţie. Nu este adevărat, iar autorităţile germane trebuie să finalizeze rapid investigaţia. Imaginea Spaniei este afectată, la fel şi imaginea producătorilor spanioli, iar Guvernul spaniol nu este pregătit să accepte această situaţie", a declarat ministrul spaniol al Agriculturii, Rosa Aguilar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici