Acuzaţiile împotriva Damascului privind folosirea armelor chimice sunt false, afirmă Moscova

Ministerul rus de Externe a afirmat, vineri, că are dovezi potrivit cărora acuzaţiile împotriva Damascului privind folosirea armelor chimice în atacurile împotriva rebelilor sunt "false" şi consideră că acestea reprezintă un "pretext pentru o intervenţie militară în Siria".

120 afișări
Imaginea articolului Acuzaţiile împotriva Damascului privind folosirea armelor chimice sunt false, afirmă Moscova

Acuzaţiile împotriva Damascului privind folosirea armelor chimice sunt false, afirmă Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Împotriva forţelor guvernamentale sunt inventate acuzaţii privind presupusa folosire a agenţilor chimici. Potrivit unor informaţii sigure aflate în posesia părţii ruse, aceste acuzaţii sunt false", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

Parisul şi Washingtonul acuză Damascul că a folosit recent un produs chimic industrial în atacurile împotriva rebelilor.

Ministerul rus de Externe consideră că aceste acuzaţii reprezintă "o nouă isterie chimică antisiriană", care ridică întrebări în legătură "cu adevăratul motiv al iniţiatorilor, ce încearcă să găsească un pretext pentru o intervenţie militară în Siria".

Sub ameninţarea unei intervenţii militare americane, Siria şi-a luat angajamentul în august să-şi distrugă arsenalul de arme chimice până în 30 iunie. Peste 90 la sută din acest arsenal a fost scos din ţară, potrivit misiunii comune a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) şi ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici