Adjunctul liderului reţelei Stat Islamic a murit într-un raid al SUA, confirmă organizaţia teroristă

Reţeaua teroristă Stat Islamic a confirmat marţi, într-o înregistrare audio, moartea unuia dintre liderii organizaţiei fundamentaliste sunnite, Fadhil Ahmad al-Hayali, vizat la sfârşitul lunii august de un raid aerian american efectuat în Irak.

3656 afișări
Imaginea articolului Adjunctul liderului reţelei Stat Islamic a murit într-un raid al SUA, confirmă organizaţia teroristă

Adjunctul liderului reţelei Stat Islamic a murit într-un raid al SUA, confirmă organizaţia teroristă

"Fadhil Ahmad al-Hayali, alias Abi Moutaz al-Qorachi, este mort. America s-a bucurat de moartea lui, prezentând-o ca o mare victorie", a declarat marţi seară Mohamed al-Adnani, un purtător de cuvânt al reţelei teroriste Stat Islamic.

Acesta este liderul terorist cu rangul cel mai înalt eliminat de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite de la iniţierea raidurilor în Irak şi Siria, în urmă cu un an.

Fadhil Ahmad al-Hayali, în vârstă de 41 de ani, era adjunctul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, care a proclamat un "califat" în zone din Irak şi Siria.

Preşedinţia Statelor Unite a anunţat pe 21 august că Fadhil Ahmad al-Hayali, numărul doi în ierarhia reţelei teroriste Stat Islamic, a fost eliminat într-un raid aerien efectuat în apropierea oraşului irakian Mosul. Al-Hayali era responsabil de activităţile de finanţare şi de propagandă ale organizaţiei teroriste sunnite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici