Adjunctul ministrului rus de Externe pledează pentru integrarea Transnistriei în Uniunea Vamală

Adjunctul ministrului rus de Externe Grigori Karasin a declarat marţi, la Tiraspol, că este important ca Transnistria să urmeze procesul de integrare eurasiatică şi a cerut Chişinăului să înţeleagă că există şi alte opinii privind apropierea de UE, relatează Jurnal de Chişinău în pagina electronică.

279 afișări
Imaginea articolului Adjunctul ministrului rus de Externe pledează pentru integrarea Transnistriei în Uniunea Vamală

Adjunctul ministrului rus de Externe pledează pentru integrarea Transnistriei în Uniunea Vamală

"Conducerea Republicii Moldova se pregăteşte să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Există un decalaj între direcţiile şi priorităţile de integrare, ceea ce ar putea avea consecinţe. Este important ca Chişinăul să înţeleagă că există şi alte opinii privind vectorii de integrare", a declarat Grigori Karasin, într-o întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Oficialul rus a mai declarat că este important ca Transnistria să susţină un curs de integrare eurasiatică şi l-a asigurat pe Evgheni Şevciuk că Rusia va finanţa în continuare diferite proiecte în regiunea transnistreană.

Adjunctul ministrului rus de Externe s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii regimului de la Tiraspol şi a vizitat continengentul rus de "pacificatori" din regiunea separatistă transnistreană.

Oficialul rus a avut luni discuţii cu oficialii de la Chişinău privind relaţiile dintre Rusia şi Republica Moldova în contextul semnării Acordului de Asociere cu UE, la 27 iunie.

Oficialii ruşi susţin că procesul de integrare europeană a Republica Moldova contravine prevederilor cooperării dintre Chişinău şi Moscova în cadrul CSI.

În acest context, premierul Iurie Leancă l-a asigurat pe adjunctul ministrul rus de Externe că semnarea Acordului de Asociere nu va afecta relaţiile Republicii Moldova cu Rusia. "Vrem să avem relaţii foarte bune cu Moscova. Suntem transparenţi în procesul de apropiere de UE, nu avem ce ascunde şi Acordul de Asociere nu contravine coperării cu Rusia. Dorim să fim un partener previzibil, fapt ce va asigura o bună cooperare atât în Est, cât şi în Vest", a afirmat şeful Guvernului de la Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici