Administraţia SUA nu vrea armistiţiu în Ucraina, solicită retragerea trupelor ruse

Administraţia de la Washington nu este de acord cu un eventual armistiţiu în Ucraina atât timp cât trupele ruse sunt pe teritoriul ucrainean, a declarat vineri secretarul de Stat american, Antony Blinken.

1744 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA nu vrea armistiţiu în Ucraina, solicită retragerea trupelor ruse

Aflat în vizită în Finlanda, care a devenit recent membră NATO, Antony Blinken a transmis că nu poate fi niciun armistiţiu în Ucraina, cerând retragerea totală a trupelor ruse. "Nu ar fi o pace corectă sau durabilă, întrucât un armistiţiu i-ar permite preşedintelui Putin să menţină controlul asupra zonelor ocupate, să se reînarmeze şi să atace din nou", a susţinut Antony Blinken, citat de site-ul Tagesschau.de.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO furnizează asistenţă militară masivă Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă. Ucraina şi Rusia nu poartă negocieri de pace. Kievul exclude orice negociere până nu sunt retrase trupele ruse de pe teritoriul Ucrainei.

Administraţia Chinei a îndemnat, vineri, Uniunea Europeană şi NATO să nu mai furnizeze armament Ucrainei, pentru a facilita o soluţie de oprire a conflictului cu Rusia, dar secretarul de Stat american, Antony Blinken, a insistat că forţele ucrainene trebuie să primească în continuare armament, în pofida numărului mare de victime civile.

Conform celui mai recent bilanţ al Naţiunilor Unite, publicat în mai, conflictul militar din Ucraina, izbucnit în februarie 2022 prin invazia militară rusă, s-a soldat cu cel puţin 6.910 civili morţi şi 12.414 răniţi în zonele aflate sub controlul serviciilor de securitate ucrainene şi cu 1.985 de civili morţi şi 2.703 răniţi în zonele aflate sub controlul trupelor ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici