Adunarea Generală a ONU cere din nou retragerea trupelor ruse din Ucraina

Adunarea Generală a ONU cere din nou retragerea trupelor ruse din Ucraina, 141 din 193 de ţări membre votând pentru condamnarea invaziei Moscovei.

574 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a ONU cere din nou retragerea trupelor ruse din Ucraina

ONU a votat joi cu o majoritate covârşitoare să ceară Rusiei retragerea imediată şi necondiţionată din Ucraina, marcând împlinirea unui an de la război cu un apel la pace, notează AFP.

141 de membri au votat pentru rezoluţie, 7 s-au opus şi 32 s-au abţinut, inclusiv China şi India.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat: „Prin votul în favoarea rezoluţiei de astăzi a Adunării Generale a ONU, 141 de state membre ale ONU au arătat clar că Rusia trebuie să pună capăt agresiunii sale ilegale. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie restabilită. La un an după ce Rusia şi-a lansat invazia la scară largă, sprijinul global pentru Ucraina rămâne puternic”.

Cele 7 ţări care au votat împotriva rezoluţiei au fost Belarus, Mali, Nicaragua, Rusia, Siria, Coreea de Nord şi Eritreea, conform The Guardian.

Cum au votat statele membre:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici