Africa de Sud: 200 de mineri au rămas blocaţi într-o mină de aur. Unsprezece dintre ei au reuşit să iasă la suprafaţă

Unsprezece dintre cei aproximativ 200 de mineri rămaşi blocaţi în subteran într-o exploatare ilegală de aur situată în apropierea oraşului sud-african Johannesburg au reuşit să iasă la suprafaţă duminică.

191 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud: 200 de mineri au rămas blocaţi într-o mină de aur. Unsprezece dintre ei au reuşit să iasă la suprafaţă

Africa de Sud: 200 de mineri au rămas blocaţi într-o mină de aur. Unsprezece dintre ei au reuşit să iasă la suprafaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am salvat 11 până în prezent. Majoritatea dintre ei nu prezintă decât răni, însă ei fac obiectul unei evaluări medicale", a declarat pentru AFP Russel Meiring, un membru al serviciului de urgenţă privat ER24.

"Am reuşit să luăm legătura cu aproximativ 30 de mineri blocaţi. Ei ne-au spus că alţi 200 s-ar mai afla" în subteran, a declarat pentru AFP Werner Vermaak, un purtător de cuvânt al ER24.

Potrivit lui Rogger Mamaila, un oficial local al serviciilor de salvare, operaţiunile de salvare s-au încheiat după aproximativ două ore de la ieşirea celor 11 mineri salvaţi.

De teama de a nu fi arestaţi pentru muncă ilegală şi clandestină, mai mulţi mineri au refuzat să iasă la suprafaţă.

"Există câţiva cărora le lipseşte curajul să iasă (...). În orice caz, noi am îndepărtat blocurile de piatră şi am deschis o cale de ieşire. Ei vor decide dacă vor să iasă", a adăugat Mamaila.

Minerii au coborât sâmbătă în subteranul unei exploatări ilegale, apărută în spatale unui stadion de crichet din cartierul Benoni, în districtul Ekurhuleni, şi nu au mai reuşit să iasă la suprafaţă din cauza unor blocuri de piatră care au obstrucţionat galeriile.

Poliţia sud-africană a anunţat că nu a deschis încă o anchetă, însă minerii ar urma să fie plasaţi în arest pentru că au operat clandestin. Potrivit salvatorilor, primii mineri salvaţi vor fi predaţi poliţiei după efectuarea analizelor medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici