BREAKING NEWS  Africa de Sud, deşi ezită, susţine că arestarea lui Putin în august este o chestiune în lucru

Africa de Sud a precizat miercuri, 12 aprilie, că un mandat internaţional de arestare pentru preşedintele rus Vladimir Putin din cauza războiului din Ucraina este o chestiune „cheie în lucru” înainte de începerea summitului BRICS din luna august.

3624 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud, deşi ezită, susţine că arestarea lui Putin în august este o chestiune în lucru

Imagine falsă de pe Midjourney cu Putin arestat şi judecat la Curtea Internaţională

Pretoria, care are legături strânse cu Moscova, se confruntă cu o dilemă diplomatică de când Curtea Penală Internaţională (ICC) a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin în martie 2023.

Preşedintele rus urmează să participe la un summit la care vor participa Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

Dar naţiunea gazdă, Africa de Sud, este membră a Curţii Penale Internaţionale şi ar fi de aşteptat ca autorităţile sud-africane să-l aresteze pe Putin de îndată ce va păşi în ţară.

„Toţi şefii de stat ar fi de aşteptat să participe la summit. Dar acum avem o chestiune în lucru sub forma acestui mandat ICC”, a declarat AFP Vincent Magwenya, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Cyril Ramaphosa, într-un briefing de presă miercuri.

„Ceea ce dictează asta este că vor exista angajamente suplimentare, în ceea ce priveşte modul în care acestea vor fi gestionate şi acele angajamente sunt în curs. Odată ce acestea au fost încheiate, se vor face anunţurile necesare.”

Mandatul Curţii Penale Internaţionale împotriva lui Putin provine din acuzaţiile conform cărora Rusia a deportat ilegal copii ucraineni.

Rusia nu recunoaşte Curtea Internaţională şi, deşi Kremlinul a descris-o ca fiind „revoltatoare şi inacceptabilă”, a mai spus că „orice decizii de acest fel sunt nule şi neavenite pentru Federaţia Rusă din punct de vedere al legii”, scrie The Guardian

Recent, utilizatori ai platformei Midjourney cu inteligenţă artificială de pe Discord au generat imagini cu arestarea şi judecarea lui Vladimir Putin, dar şi a lui Donald Trump, potrivit Bulgaria Post

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici