Agresorul din Nisa se numeşte Moussa Coulibaly şi era cunoscut de serviciile franceze de informaţii

Bărbatul care a atacat marţi trei militari aflaţi în misiune de patrulare la Nisa era cunoscut de serviciile franceze de informaţii, relatează site-ul 7sur7.be.

681 afișări
Imaginea articolului Agresorul din Nisa se numeşte Moussa Coulibaly şi era cunoscut de serviciile franceze de informaţii

Agresorul din Nisa se numeşte Moussa Coulibaly şi era cunoscut de serviciile franceze de informaţii

Potrivit unei surse apropiate anchetei, agresorul se numeşte Moussa Coulibaly şi era cunoscut de serviciile franceze de informaţii.

El a fost "întors săptămâna trecută de către autorităţile turce" şi "interogat" la sosirea în Franţa de către membri ai serviciilor franceze de informaţii.

Moussa Coulibaly, în vârstă de 30 de ani, nu are nicio legătură cu Amédy Coulibaly, autorul crimelor la un supermarket evreiesc din Paris.

Agresorul din Nisa era cunoscut pentru delicte de drept comun, fiind condamnat până în prezent de şase ori la plata unor amenzi şi la închisoare cu suspendare.

Trei militari francezi au fost atacaţi cu cuţitul marţi, la Nisa (sud-est), unde erau în misiune de patrulare în jurul unui centru evreiesc, în cadrul dispozitivului de securitate instituit după atacurile teroriste comise în perioada 7-9 ianuarie în Franţa, soldate 17 morţi. Doi dintre ei au fost răniţi, iar agresorul reţinut.

Atacul a survenit pe fondul unor noi ameninţări proferate contra Franţei de gruparea extremistă sunnită Stat Islamic.

Preşedintele francez François Hollande a condamnat un "act criminal" şi a promis că "va fi făcută lumină asupra motivaţiilor şi circumstanţelor" producerii acestui incident.

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi cel al Apărării, Jean-Yves Le Drian, s-au deplasat marţi seară la Nisa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici