AKP se află pe primul loc detaşat la alegerile municipale din Turcia - rezultate neoficiale

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan ar fi obţinut 49,84 la sută din voturi în alegerile municipale desfăşurate duminică în Turcia, potrivit rezultatelor neoficiale anunţate duminică de Anadolu Agency, în pagina electronică.

352 afișări
Imaginea articolului AKP se află pe primul loc detaşat la alegerile municipale din Turcia - rezultate neoficiale

AKP se află pe primul loc detaşat la alegerile municipale din Turcia - rezultate neoficiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, după numărarea a 9,97 la sută din voturi, partidul lui Erdogan se află pe primul loc cu 49,84 la sută din voturi, fiind urmat de Partidul Republical al Poporului (CHP) cu 23,49 la sută şi Partidul Mişcării Naţionaliste (MHP) cu 13,84 la sută.

Potrivit cotidianului Hürriyet, cursa este strânsă la Ankara şi Istanbul, cele două mari oraşe ale Turciei. Căderea celor două oraşe mari ale ţării în mâinile opoziţiei ar constitui o înfrângere personală pentru premier. Soarta celor două oraşe şi scorul naţional al AKP vor determina în mare măsură calendarul politic al ţării şi viitorul lui Erdogan.

Totodată, la Istanbul, au fost mobilizate vehicule antirevoltă şi tunuri cu apă în zona din jurul pieţei Taksim, pentru preîntâmpinarea unor eventuale proteste.

Peste 52 de milioane de turci au început să voteze, duminică, la ora 05.00 GMT (08.00 ora României) pentru a-şi alege primarii. Birourile de vot s-au închis la ora 15.00 GMT (18.00 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici