Al doilea membru al misiunii ONU în Kosovo, eliberat de autorităţile kosovare. Pentru ce a fost reţinut

Al doilea membru al misiunii ONU în Kosovo (UNMIK), reţinut în urma unei operaţiuni a Poliţiei kosovare, de combatere a contrabandei în nordul teritoriului, a fost eliberat, a informat joi misiunea, relatează site-ul agenţiei Tass.

266 afișări
Imaginea articolului Al doilea membru al misiunii ONU în Kosovo, eliberat de autorităţile kosovare. Pentru ce a fost reţinut

Al doilea membru al misiunii ONU în Kosovo, eliberat de autorităţile kosovare

Postul de radio Free Europe a informat că deţinutul era un bărbat sârb din Kosovo, care lucra ca asistent al misiunii UNMIK.

Poliţiştii kosovari au arestat zeci de persoane, printre care şi etnici sârbi, pentru acuzaţii de contrabandă cu diverse bunuri. Autorităţile de la Belgrad consideră că această decizie a autorităţilor de la Priştina este o încercare de a prelua controlul total asupra regiunilor kosovare de la graniţa cu Serbia. Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a solicitat din acest motiv forţelor de securitate să fie în alertă maximă.

Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa faţă de Serbia în 2008. În timp ce Statele Unite şi majoritatea statelor Uniunii Europene i-au recunoscut independenţa, Serbia, Rusia şi China continuă să se opună declaraţiei Kosovo din 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici