Al-Qaida a difuzat o nouă înregistrare cu unul dintre liderii săi, eliminat recent de SUA

Al-Qaida a difuzat marţi o nouă înregistrare video în care apărea Abu Yahya al-Libi, numărul doi în ierarhia acestei reţele teroriste, după ce Statele Unite au anunţat că l-au eliminat în urmă cu o săptămână, în timpul unui bombardament în Pakistan, conform SITE şi IntelCenter.

694 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida a difuzat o nouă înregistrare cu unul dintre liderii săi, eliminat recent de SUA

Al-Qaida a difuzat o nouă înregistrare cu unul dintre liderii săi, eliminat recent de SUA

SITE şi IntelCenter, două site-uri specializate în supravegherea paginilor de Internet extremiste, au analizat această înregistrare produsă de As-Sahab, ramura media a reţelei Al-Qaida.

În ea se poate observa cum Libi îl califica pe preşedintele sirian Bashar al-Assad drept "tiran", iar pe Guvernul acestuia drept un "regim criminal", potrivit traducerii oferite de SITE.

El acuză de asemenea "Occidentul şi pe lacheii săi" de complicitate la "crimele" regimului sirian.

Conform SITE, mesajul care însoţea înregistrarea video se adresa lui Libi în termeni caracteristici unei persoane aflate încă în viaţă.

IntelCenter a declarat însă că "au mai fost cazuri când grupuri extremiste au difuzat înregistrări video, cu membri decedaţi, care au fost filmate înainte de moartea lor".

Statele Unite au susţinut pe 5 iunie că l-au ucis pe Abu Yahya al-Libi, în timpul unui bombardament cu un avion fără pilot, în Pakistan.

Autorităţile pakistaneze au semnalat un atac al CIA făcut pe 4 iunie, în care s-a folosit un avion fără pilot, asupra unui complex din Waziristanul de Nord, în apropierea graniţei afgane, atac despre care oficialii americani nu au dat detalii.

Abu Yahyia al-Libi, un libian considerat unul dintre principalii strategi ai Al-Qaida, a apărut în ultimii ani în mai multe mesaje video ale reţelei teroriste. El era considerat ca fiind marele teoretician al propagandei reţelei teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici