Al-Qaida în Peninsula Arabă citează atacul de la Charlie Hebdo pe lista operaţiunilor sale

Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA) a publicat un raport trimestrial al activităţilor sale, afirmând că a desfăşurat 204 operaţiuni în Yemen şi un atac în Franţa împotriva revistei Charlie Hebdo, a anunţat marţi centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE.

160 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida în Peninsula Arabă citează atacul de la Charlie Hebdo pe lista operaţiunilor sale

AQPA citează săptămânalul Charlie Hebdo pe lista operaţiunilor sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AQPA a difuzat acest raport ce conţine statisticile acţiunilor sale în perioada 25 octombrie - 20 ianuarie semnalând 204 operaţiuni în 11 provincii din Yemen şi "invadarea Parisului", referindu-se la atacul din 7 ianuarie al fraţilor Kouachi, care a decimat redacţia Charlie Hebdo.

Al-Qaida în Yemen a revendicat după o săptămână atacul soldat cu 12 morţi la Paris.

Washingtonul consideră că AQPA este organizaţia cea mai activă a reţelei Al-Qaida. Majoritatea atacurilor jihadiştilor săi sunniţi vizează forţele de securitate yemenite dar, mai recent, Al-Qaida a revendicat operaţiunile împotriva miliţiilor şiite care controlează capitala Sanaa din septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici