Al-Qaida şi talibanii afgani fac propagandă pe Twitter

Militanţii reţelei teroriste al-Qaida şi talibanii au început să recurgă la Twitter pentru a răspândi propaganda islamistă.

78 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida şi talibanii afgani fac propagandă pe Twitter

Al-Qaida şi talibanii afgani fac propagandă pe Twitter (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Washington Times, grupările islamiste au recurs mult timp la internet pentru a difuza înregistrări video şi audio, dar este pentru prima dată când încearcă să utilizeze site-ul de microbloguri Twitter.

"Până acum, nu văzuserăm grupări extremiste active în acest spaţiu virtual", declară William McCants, analist la Centrul pentru Analize Navale şi fondator al blogului Jihadica.com.

"Se pune întrebarea dacă este începutul unei tendinţe sau dacă este o anomalie?", a spus el, explicând că mulţi militanţi extremişti au început să utilizeze Twitter.

De curând, pe Twitter au fost postate linkuri spre site-ul oficial al talibanilor - Emiratul Islamic din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici