Alain Juppé a lansat o mişcare pentru tineri

Alain Juppé, candidat în alegerile primare ale dreptei în vederea scrutinului prezidenţial din 2017, a lansat "Mişcarea tinerilor cu Juppé" marţi, la Plaine-Saint-Denis, asigurându-şi tinerii susţinători că are are "nevoie de opinia lor asupra societăţii", relatează AFP în pagina electronică.

59 afișări
Imaginea articolului Alain Juppé a lansat o mişcare pentru tineri

Alain Juppé a lansat o mişcare pentru tineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 450 de tineri au umplut la maximum o cafenea situată în apropiere de Stade de France. La eveniment au fost prezente Fabienne Keller, fostul primar al oarşului Strasbourg, şi Xavière Tiberi, soţia fostului primar al Parisului.

Fostul premier a fost primit cu aplauze, i s-a scandat numele şi sloganuri ca "Juppé preşedinte", "Juppé 2017" sau "vom câştiga".

Destins, Juppé a vorbit despre "emoţia" şi "responsabilitatea" pe care le are pentru a nu-i dezamăgi pe tinerii susţinători.

"Ne aflăm aici pentru că în (departamentul) Seine-Saint-Denis a fost creat primul comitet al tinerilor cu Juppé", a declarat un tânăr, anunţând că "în curând vor exista 1.000 de comitete" în întreaga ţară.

Candidatul a anunţat la rândul său "1.000 de comitete şi trei milioane de votanţi", în contextul în care sondajele arată că cu cât vor fi mai mulţi participanţi la primare, cu atât are şanse mai mari să obţină o victorie. El promite să-şi "transforme mica întreprindere în multinaţională".

"Am nevoie de voi. Drumul va fi lung", dar "sunt hotărât", le spune el tinerilor, cărora le trasează o serie de obiective, între care "să creeze reţele pe teren", să-l ajute în "activitatea de pregătire, a propunerilor", să-i prezinte "aşteptările" tineretului.

Juppé a evocat, de asemenea, ideea "identităţii fericite". "Suntem o societate diversă, cu medii, origini şi religii diferite. Să vrei să ştergi aceste diferenţe prin asimilare nu are sens", subliniază el, criticându-l implicit pe Nicolas Sarkozy care este mai degrabă promotorul "asimilării" decât al integrării.

"Voi reintroduce bursele de merit", a mai promis el, vizând să atragă de partea sa cea mai mare parte a acestui public, alcătuit din studenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici