Alain Juppé, favorit la prezidenţiale: Parisul nu va mai tolera ca Marea Britanie să efectueze verificările de frontieră în Franţa

Marea Britanie trebuie să efectueze controalele la frontiere în zonele britanice de coastă, nu pe teritoriul francez, apreciază Alain Juppé, favorit în scrutinul prezidenţial, într-un interviu acordat cotidianului The Guardian.

16728 afișări
Imaginea articolului Alain Juppé, favorit la prezidenţiale: Parisul nu va mai tolera ca Marea Britanie să efectueze verificările de frontieră în Franţa

Alain Juppé, favorit la prezidenţiale: Parisul nu va mai tolera ca Marea Britanie să efectueze verificările de frontieră în Franţa

Alain Juppé, în vârstă 71 de ani, favorit în sondajele de opinie înaintea scrutinului prezidenţial din Franţa, vrea renegocierea Acordului Le Touquet, între Paris şi Londra.

"Nu putem tolera ce se întâmplă în Calais, imaginea este dezastruoasă pentru ţara noastră şi există deja efecte extrem de grave pentru localnici", a declarat Alain Juppé.

"Astfel că primul lucru este denunţarea Acordului Le Touquet. Nu putem accepta ca verificările să aibă loc pe teritoriul Franţei, unde Marea Britanie selectează oamenii pe care nu îi vor. Este o problemă a Marii Britanii", a subliniat Juppe.

Întrebat dacă verificările la frontieră trebuie să se facă pe coastele britanice, Alain Juppe, membru al Partidului Republicanii (centru-dreapta), a precizat: "Bineînţeles. Să nu îmi spuneţi că acest lucru este dificil doar pentru că britanicii nu îl vor. Dacă facem negocieri internaţionale în acest spirit, nu ar fi niciodată negocieri. Dezbaterea trebuie să fie deschisă şi trebuie obţinut un nou acord cu Marea Britanie", a subliniat politicianul francez.

În prezent, conform Acordului Le Touquet, semnat între Marea Britanie şi Franţa, verificările persoanelor care vor să ajungă în Marea Britanie se fac pe teritoriul Franţei. Situaţia a condus la acumularea a circa 10.000 de imigranţi extracomunitari în zona terminalului din Calais (Franţa).

Marea Britanie a decis părăsirea Uniunii Europene şi limitarea imigranţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici