Alegeri SUA. Votul anticipat în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din SUA a început în patru state americane

Alegătorii din statele americane Minnesota, Virginia, Dakota de Sud şi Wyoming au început să voteze anticipat, vineri, pentru scrutinul prezidenţial şi parlamentar din noiembrie, informează publicaţia The Hill şi agenţia Reuters.

444 afișări
Imaginea articolului Alegeri SUA. Votul anticipat în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din SUA a început în patru state americane

Votul anticipat în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din SUA a început în patru state americane

Începând de vineri şi până pe 2 noiembrie, alegătorii pot merge la secţii de votare din Virginia pentru a vota anticipat. Până pe 23 octombrie, voturile pot fi trimise prin poştă.

Persoanele care au solicitat vot anticipat în Minnesota, Dakota de Sud şi Wyoming pot depune buletinele de vot, inclusiv prin poştă, până pe 2 noiembrie.

Preşedintele Donald Trump şi candidatul democrat în scrutinul prezidenţial, Joseph Biden, vor efectua vineri vizite cu caracter electoral în Minnesota.

Unii alegători au declarat că preferă votul anticipat pentru a evita aglomeraţia la secţii de votare pe 3 noiembrie, mai ales în contextul pandemiei.

"Pur şi simplu, am vrut să rezolv această problemă. Am fost inspirat să pot veni aici în prima zi", a declarat un alegător, Jason M., în vârstă de 33 de ani.

Alte state americane, printre care se numără New Jersey, Michigan, Vermont şi Illinois, urmează să iniţieze votul anticipat săptămâna viitoare. În octombrie, va începe votul anticipat în alte 29 de state, precum şi în Districtul Columbia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici