ALEGERILE DIN UCRAINA: Petro Poroşenko a votat la Kiev. Rata de participare depăşeşte 40 la sută

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a votat, duminică, pentru reînnoirea clasei politice, la o secţie de votare din Kiev, în cadrul alegerilor legislative anticipate din Ucraina, unde rata de participare la ora 17.20 depăşea 40 la sută, trasmite presa ucraineană.

142 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE DIN UCRAINA: Petro Poroşenko a votat la Kiev. Rata de participare depăşeşte 40 la sută

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am votat pentru viitor, pentru parcursul european al ţării, pentru reînnoirea puterii... Sunt sigur că vom avea un nou Guvern, o nouă coaliţie europeană şi un nou Parlament... Sper că voi reuşi să formez o coaliţie proeuropeană şi proucraineană democratică şi sper că astăzi poporul ucrainean va face o alegere responsabilă", le-a spus Poroşenko reporterilor după vot, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

Preşedintele şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că cererea societăţii ucrainene de reînnoire a puterii şi crearea unei noi coaliţii vor fi realizabile. "Bineînţeles, sper că eforturile mele vor fi sprijinite şi vom avea o echipă unită, puternică şi eficientă şi vom demara reforme", a spus preşedintele ucrainean.

Pe de altă parte, Comisia Electorală Centrală a anunţat că rata de participare la vot era, la ora 17.20 (17.20 ora României), de 40,42 la sută, relatează Ukrinform, în pagina electronică. Şaptesprezece la sută dintre secţiile de votare s-au deschis mai devreme sau mai târziu decât era programat. Observatorii au anunţat însă că votul are loc într-o atmosferă calmă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici