Alegerile primare din Florida au început, cu Mitt Romney favorit

Republicanii au început de marţi dimineaţa să se prezinte la urne în statul Florida, în vederea departajării celor patru candidaţi la învestitura republicană în alegerile prezidenţiale americane din noimebrie, cu fostul guvernator al statului Massachusetts Mitt Romney ca favorit.

116 afișări
Imaginea articolului Alegerile primare din Florida au început, cu Mitt Romney favorit

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secţiile de votare au fost deschise la ora locală 7.00 (14.00, ora României) şi urmează să fie închise la ora ocală 19.00 (miercuri, 2.00, ora României).

În cadrul sistemului de desemnare a candidatului republican ce îl va înfrunta pe preşedintele Barack Obama în noimebrie, scrutinul din Florida permite câştigătorului alegerilor primare din acest stat să obţină toate cele 50 de locuri de delegaţi aflate în joc.

În ultimele zile, sondajele l-au prezentat pe Romney drept câştigător detaşat, cu 11 până la 15 puncte avans asupra fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, conservatorul Newt Gingrich.

Ron Paul, un texan cu idei atipice, şi conservatorul catolic Rick Santorum se clasează mult în urma lor, potrivit acestor anchete de opinie.

Florida, cel de al patrulea stat cel mai populat din Statele Unite, unde sunt chemaţi la vot peste patru milioane de republicani, este indispensabil oricărui republican care aspiră la Casa Albă, iar o victorie ar consolida poziţia lui Mitt Romney, candidatul aparatului republican.

Învigorat de victoria din South Carolina de pe 21 ianuarie, Gingrich a pornit cu un avantaj în sondajele din Florida. Dar acest avantaj s-a diminuat, în urma a două dezbateri televizate care i-au fost defavorabile, în favoarea lui Mitt Romney, care şi-a schimbat strategia după South Carolina, devenind mai agresiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici