Aleksandr Lukaşenko a spus că i-a cerut lui Vladimir Putin mai multe tipuri de arme

  • Alexandr Lukaşenko a declarat miercuri că i-a cerut lui Vladimir Putin să furnizeze arme de mai multe tipuri ţării sale.
  • Liderul de la Minsk: ”I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme”
  • Rusia şi Belarus organizează în prezent exerciţii militare comune până la sfârşitul lunii septembrie.
1307 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko a spus că i-a cerut lui Vladimir Putin mai multe tipuri de arme

Profimedia

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a declarat miercuri că i-a cerut omoilogului său rus, Vladimir Putin, să furnizeze arme de mai multe tipuri ţării sale, care se confruntă cu proteste în masă de la începutul lunii august, după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate.
 
În cadrul unei discuţii de miercuri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Minsk, Lukaşenko a spus: "I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme," scrie Reuters.
 
El nu a specificat şi ce fel de arme i-a cerut lui Putin.
 
"Putem ţine situaţia sub control nu numai în Belarus, ci şi de-a lungul graniţelor noastre," a adăugat Lukaşenko.
 
Rusia şi Belarus organizează în prezent exerciţii militare comune până la sfârşitul lunii septembrie. Lukaşenko a declarat că cele două ţări ar trebui să planifice mai multe exerciţii de acelaşi tip.
 
Lukaşenko, aflat la conducerea ţării din 1994, a mai precizat că vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus după ce va fi adoptată o nouă constituţie.
 
Comentariile sale au venit la două zile după întâlnirea cu Putin de luni, din staţiunea Soci. Cu această ocazie, liderul de la Minsk a obţinut pentru ţara sa un împrumut de 1,5 miliarde de dolari
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici