ALERTĂ în Belgia: Sediul unei societăţi media, evacuat. Poliţia belgiană a făcut verificări, dar nu a găsit nimic suspect

Sediul societăţii belgiene de radio şi televiziune Medialaan, situat în oraşul Vilvoorde, a fost evacuat duminică, după descoperirea unui vehicul suspect, relatează site-ul de ştiri 7sur7.be.

3587 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Belgia: Sediul unei societăţi media, evacuat. Poliţia belgiană a făcut verificări, dar nu a găsit nimic suspect

ALERTĂ în Belgia: Sediul unei societăţi media, evacuat după descoperirea unui vehicul suspect (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

UPDATE 20:38 - Poliţia belgiană a verificat sediul societăţii Medialaan, dar nu a găsit nimic suspect

Poliţia a verificat duminică sediul societăţii belgiene de radio şi televiziune Medialaan, evacuată după semnalarea unui vehicul suspect, dar nu a găsit niciun element periculos, astfel că angajaţii au putut reveni în clădire, relatează Le Soir în ediţia online.

Imobilul, situat în oraşul Vilvoorde, a fost evacuat după ce o "potenţială ameninţare" a fost semnalată prin telefon. Potrivit radioteleviziunii belgiene RTBF, un vehicul suspect ar fi fost văzut în apropiere.

Poliţiştii au verificat clădirea cu ajutorul câinilor special antrenaţi, dar nu au găsit nimic suspect.

Angajaţii au revenit în clădirea Medialaan, grupul media din care fac parte, printre altele, posturile de televiziune VTM şi 2Be şi postul de radio QMusic, a anunţat purtătoarea de cuvânt Sara Vercauteren. "Clădirea a fost verificată şi niciun element suspect nu a fost descoperit. Colaboratorii pot intra din nou pentru a-şi relua activitatea", a precizat ea.

Anterior Societatea Medialaan, care deţine printre altele posturile de televiziune VTM şi 2Be şi postul de radio QMusic, a confirmat că sediul său a fost evacuat.

Potrivit radioteleviziunii belgiene RTBF, un vehicul suspect ar fi fost văzut în apropiere. Personalul a fost mutat la hotelul Eurovolleycenter, situat în apropiere.

Autorităţile belgiene au decis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă să ridice alerta teroristă la nivelul maxim (nivelul 4 pe o scară cu patru trepte) pentru Regiunea Bruxelles şi Vilvoorde, "în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris", respectiv "atentate care ar putea fi comise în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi", potrivit premierului belgian Charles Michel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici