Alex Salmond demisionează din funcţia de premier al Scoţiei

Alex Salmond, susţinătorul iniţiativei privind independenţa Scoţiei, a anunţat că va demisiona din funcţia de premier al regiunii britanice.

916 afișări
Imaginea articolului Alex Salmond demisionează din funcţia de premier al Scoţiei

Alex Salmond demisionează din funcţia de şef al Guvernului Scoţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"I-am transmis secretarului general al Partidului Naţional Scoţian (SNP) că nu voi participa la alegerile pentru conducerea partidului şi că voi demisiona din funcţia de prim-ministru", a declarat Salmond, citat de AFP.

Congresul SNP este programat în perioada 13-15 noiembrie. "Până la această dată, îmi voi continua mandatul. A fost un privilegiu să fiu premier al Scoţiei", a subliniat Alex Salmond.

Alex Salmond este unul dintre susţinătorii campaniei în favoarea independenţei Scoţiei. Însă 55,42 la sută dintre alegătorii din Scoţia au votat împotriva independenţei, iar 44,58 la sută în favoarea acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici