Amazon: Ritm maxim al defrişărilor din ultimii 12 ani. Pădurea amazoniană a suferit pierderi într-un ritm accelerat de când Jair Bolsonaro a preluat funcţia de preşedinte al ţării

  • Defrişarea pădurii tropicale amazoniene din Brazilia a ajuns la cel mai înalt nivel din 2008, relatează agenţia spaţială a ţării (Inpe), citată de BBC.
  • Un total de 11.088 km pătraţi de pădure tropicală a fost distrus din august 2019 până în iulie 2020, ceea ce reprezintă o creştere de 9,5% faţă de anul precedent.
  • Oamenii de ştiinţă spun că pădurea amazoniană a suferit pierderi într-un ritm accelerat de când Jair Bolsonaro a preluat funcţia de preşedinte al ţării, în ianuarie 2019.
537 afișări
Imaginea articolului Amazon: Ritm maxim al defrişărilor din ultimii 12 ani. Pădurea amazoniană a suferit pierderi într-un ritm accelerat de când Jair Bolsonaro a preluat funcţia de preşedinte al ţării

Amazon: Ritm maxim al defrişărilor din ultimii 12 ani. Pădurea amazoniană a suferit pierderi într-un ritm accelerat de când Jair Bolsonaro a preluat funcţia de preşedinte al ţării

Preşedintele brazilian a încurajat activităţile agricole şi miniere în cea mai mare pădure tropicală din lume.

Amazonul găzduieşte aproximativ trei milioane de specii de plante şi animale şi un milion de indigeni.

Cele mai recente date au marcat o creştere majoră faţă de cei 7.536 km pătraţi anunţaţi de Inpe în 2018 -înainte ca Bolsonaro să fie ales în funcţie.

Noile cifre sunt preliminare, statisticile oficiale urmând să fie publicate la începutul anului viitor.

Brazilia îşi propusese să încetinească ritmul defrişărilor până la 3.900 km pătraţi anual până în 2020.

În plus faţă de încurajarea dezvoltării în pădurea tropicală, preşedintele Bolsonaro a redus, de asemenea, finanţarea agenţiilor federale care au puterea de a amenda şi aresta fermierii şi exploatatorii forestieri care încalcă legea.

Bolsonaro s-a confruntat anterior cu Inpe asupra datelor legate de defrişare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici