Ambasada României la Londra, restantă la plata chiriei pentru reşedinţa în care a stat Dan Mihalache

Ambasada României la Londra are de plătit 75.000 de lire sterline într-un litigiu comercial ce are ca obiect restanţe datorate de statul român proprietarului imobilului în care a stat ambasadorul Dan Mihalache. El a declarat pentru MEDIAFAX că a plătit pentru perioada în care a folosit clădirea.

1674 afișări
Imaginea articolului Ambasada României la Londra, restantă la plata chiriei pentru reşedinţa în care a stat Dan Mihalache

Ambasada României la Londra, restantă la plata chiriei pentru reşedinţa în care a stat Dan Mihalache

"E un litigiu comercial între noi şi respectivul proprietar, un cipriot pe care îl cheamă Christodoulo, care a avut un contract pe un an. Înainte cu trei luni, conform contractului, noi l-am notificat că nu dorim să ducem acel contract până la capăt şi el consideră că noi ar trebui să-i plătim toate cele nouă luni rămase, în timp ce noi am plătit până la data la care am plecat din imobilul respectiv, în prealabil notificându-l cu trei luni", a afirmat ambsadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Oficialul român a precizat că reşedinţa a fost folosită până în iulie 2019, ultimele trei luni de chirie fiind plătite ulterior.

"El (antereprenorul ciprior - n.r.) consideră că trebuia să-l plătim până în aprilie 2019, ceea ce nu era corect. Am plătit pe toată perioada în care am stat plus trei luni, perioada de notificare, din aprilie până în iulie", a mai precizat acesta.

Conform publicaţiei The Times, o instanţă din Anglia a decis, la finalul anului trecut, că Ambasada României la Londra are de plătit 73.270 de lire sterline, care reprezintă arierate din chiria datorată de statul român pentru imobilul folosit ca reşedinţă a ambasadorului în perioada aprilie 2008-aprilie 2019. Suma totală restantă s-ar ridica la peste 75.000 de lire sterline, chiria lunară fiind de 12.000 de lire sterline, conform sursei citate.

Dan Mihalache a anunţat că va ataca ordinul judecătoresc.

"În litigiu el susţine că trebuia să i se plătească tot contractul. Acesta a gajat cu contractul cu ambasada un împrumut bancar, după care a scos şi imobilul pe piaţă în iulie 2018. Nu a găsit chiriaş la vreme şi acum încearcă să îşi rezolve problemele care vin de fapt din împrumutul lui bancar. Avem dovezi cum a scos imobilul pe piaţă. N-am niciun fel de apăsare, dar nici nu vreau să fiu luat de fraier de omul ăsta", a mai spus Mihalache.

Ambasadorul României la Londra a explicat că statul român nu mai are nicio datorie faţă de proprietarul imobilului din Hyde Park.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici