Ambasadorul Martin Weiss: Ambasada Austriei în Israel este şi va rămâne la Tel Aviv

Martin Weiss, ambasadorul Austriei în Israel, care va lua parte la evenimentele cu ocazia mutării Ambasadei SUA la Ierusalim, a afirmat că ambasada ţării sale este şi va rămâne la Tel Aviv, informează site-ul agenţiei Dpa.

1077 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Martin Weiss: Ambasada Austriei în Israel este şi va rămâne la Tel Aviv

Diplomat austriac: Ambasada Austriei în Israel este şi va rămâne la Tel Aviv

"Putem aprecia bucuria de astă-seară a majorităţii poporului israelian", a declarat Martin Weiss la la o ceremonie festivă găzduită duminică seară de Ministerul de Externe al Israelului.

"Asta nu înseamnă că Austria se pregăteşte să-şi mute ambasada. Ambasada noastră este la Tel Aviv şi va rămâne acolo", a subliniat oficialul austriac.

Fiica preşedintelui SUA Donald Trump, Ivanka, soţul acesteia, Jared Kushner, şi o serie de oficiali americani au sosit duminică în Israel pentru ceremoniile de inaugurare a Ambasadei Statelor Unite de la Ierusalim, ce urmează să se desfăşoare luni.

Membri delegaţiei americane au participat duminică seară la o ceremonie festivă găzduită de Ministerul israelian de Externe.

Pe lângă reprezentanţii SUA, la ceremonia festivă de duminică seara au participat oficiali din 32 de ţări, inclusiv patru state membre UE (România, Austria, Cehia, Ungaria).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici