Ambasadorul Rusiei la ONU acordă şanse mici adoptării unei noi rezoluţii privind Coreea de Nord

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat marţi că sunt şanse mici privind adoptarea unei noi rezoluţii împotriva Coreei de Nord la 11 septembrie, aşa cum ar dori Statele Unite, întrucât este un proces complex care trebuie să asigure obţinerea unor rezultate concrete, relatează Tass.

469 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la ONU acordă şanse mici adoptării unei noi rezoluţii privind Coreea de Nord

Ambasadorul Rusiei la ONU acordă şanse mici adoptării unei noi rezoluţii privind Coreea de Nord

"Cred că este un pic prea prematur, pentru că nu cred că vom putea să o punem la punct aşa repede", a spus Nebenzia, comentând planurile SUA de a vota un document la 11 septembrie.

Ambasadorul rus a precizat că nu a văzut deocamdată niciun proiect de rezoluţie şi a subliniat că aşteaptă un progres la nivel de angajament politic.

"Ne vom uita la ea şi vom vedea despre ce este vorba. Principala problemă este, aşa cum am spus înainte, că, din nefericire, cu toate intenţiile bune, sancţiunile nu funcţionează aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze. Nu e vorba că refuzăm categoric posibilitatea unei noi rezoluţii, dar rezoluţia ar trebui să funcţioneze. Şi am văzut cum cele anterioare nu au funcţionat. Cu siguranţă ne dorim mai mult pe partea politică a acestei rezoluţii", a spus Nebenzia.

Vasili Nebenzia a confirmat faptul că ţara sa urmăreşte o menţiune privind necesitatea unui dialog politic bazat pe iniţiativele recente care au fost întreprinse.

"Avem nevoie, probabil, de o rezoluţie separată care să accentueze diplomaţia, mai degrabă decât sancţiunile, este adevărat. Cât despre formularea exactă a rezoluţiei, rămâne de văzut", a menţionat diplomatul rus.

Ambasadorul a precizat că Rusia menţine contacte cu autorităţile nord-coreene prin intermediul ambasadei ruse din Phenian şi a ambasadei Coreei de Nord la Moscova. Nebenzia a reamintit că şi China are o ambasadă la Phenian.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

Statele Unite au anunţat că pregătesc noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit luni pentru a discuta situaţia din Peninsula Coreeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici