Ambasadorul Spaniei, convocat la Ministerul britanic de Externe după un nou incident în Gibraltar

Ambasadorul Spaniei la Londra a fost convocat la Ministerul britanic de Externe după "grava incursiune" în apele teritoriale ale Gibraltarului a unei nave oceanografice spaniole, anunţă Guvernul britanic.

656 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Spaniei, convocat la Ministerul britanic de Externe după un nou incident în Gibraltar

Ambasadorul Spaniei, convocat la Ministerul britanic de Externe după un nou incident în Gibraltar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Condammn vehement această incursiune provocatoare şi cer în mod expres Guvernului spaniol să se asigure că astfel de incidente nu se vor mai repeta", a declarat secretarul de stat britanic pentru Afaceri Europene, David Lidington.

Nava oceanografică Ramon Margalef, aparţinând unei agenţii guvernamentale spaniole, a pătruns neautorizat în apele teritoriale ale Gibraltarului, teritoriu britanic revendicat de Spania, susţine Ministerul britanic de Externe.

Comandantul navei a argumentat că are permisiunea autorităţilor spaniole şi că desfăşoară activităţi în interesul Uniunii Europene.

"Suntem pregătiţi să facem totul pentru protejarea suveranităţii Gibraltarului", a avertizat oficialul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici