Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat din nou în detenţie pe jurnalistul Evan Gershkovich

Ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, l-a vizitat luni, în închisoare, pe jurnalistul american Evan Gershkovich, aflat în detenţie sub acuzaţia de spionaj, informează agenţia Reuters.

251 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat din nou în detenţie pe jurnalistul Evan Gershkovich

"Ambasadorul Tracy a declarat că Evan continuă să pară a fi sănătos şi rămâne puternic, în pofida circumstanţelor. Încă o dată, Statele Unite cer Federaţiei Ruse să îi elibereze imediat pe Evan Gershkovich şi pe Paul Whelan, un alt cetăţean american deţinut ilegal", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Aceasta este a treia vizită a ambasadorului Lynne Tracy la jurnalistul Evan Gershkovich de când a fost arestat, în martie. Autorităţile ruse l-au arestat pe Evan Gershkovich, jurnalist al publicaţiei The Wall Street Journal, în oraşul rus Ekaterinburg. Evan Gershkovich este acuzat de spionaj militar în favoarea SUA, dar neagă acuzaţiile.

Paul Whelan, un fost militar american, este în detenţie în Rusia din 2018, fiind condamnat la 16 ani de închisoare tot pentru spionaj. Washingtonul consideră că Evan Gershkovich şi Paul Whelan sunt deţinuţi ilegal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici