Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevich. Rute aeriene modificate, după deturnarea avionului Ryanair în Belarus

  • Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevich.
  • Cel puţin două companii aeriene evită zborurile care tranzitează statul Belarus.
  • Rutele aeriene Riga-Odessa şi Riga-Tbilisi au fost modificate.
1177 afișări
Imaginea articolului Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevich. Rute aeriene modificate, după deturnarea avionului Ryanair în Belarus

Amnesty International cere eliberarea lui Roman Protasevich

Organizaţia Internaţională pentru Drepturile Omului cere eliberarea lui Roman Protasevich.

„Deşi pare scenariu de film la Hollywood, este realitate. Şi este înfricoşător. UE şi restul lumii trebuie să răspundă rapid" spune Marie Struthers, directorul Amnesty International pentru Europa de Est.

Duminică, un zbor Ryanair cu 171 de oameni la bord a fost deturnat de regimul Lukaşenko printr-o diversiune: anunţul că o bombă ar fi la bordul unui avion comercial a făcut ca aeronava care trebuia să ajungă Vilnius să aterizeze pe aeroportul din Minsk.

Aeronava Ryanair a ajuns, într-un final, la destinaţia iniţială: Vilnius. La debarcare, pasagerii s-au plâns că au fost ţinuţi ore în şir fără informaţii, pe aeroportul din Belarus. Unii oameni spun că faptele demonstrează clar că au vrut doar să-l aresteze pe Roman Protaşevici. Episodul aminteşte de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

După incident, cel puţin două companii aeriene evită zborurile care tranzitează statul Belarus. Potrivit Voices from Belarus, rutele aeriene Riga-Odessa şi Riga-Tbilisi au fost modificate.

CITEŞTE AICI: Cine este Roman Protaşevici, contestatarul preşedintelui Lukaşenko

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici