Zborul Ryanair, deturnat în Belarus, a ajuns la destinaţie. Pasagerii povestesc că au fost ţinuţi fără informaţii şi interogaţi pe aeroportul din Minsk

  • Pasagerii zborului Ryanair, deturnat duminică în Belarus, au ajuns la destinaţia Vilnius. Avionul a fost direcţionat către Minsk, în urma unei alerte cu bombă.
  • Oamenii acuză că au fost ţinuţi ore în şir fără informaţii. Pasager: „Faptele arată că au vrut doar să aresteze un bărbat”.
  • Preşedintele lituanian a numit incidentul drept „act de terorism sponsorizat de stat”, în timp ce la Kiev au izbucnit proteste împotriva regimului autoritar Lukashenko.
3555 afișări
Imaginea articolului Zborul Ryanair, deturnat în Belarus, a ajuns la destinaţie. Pasagerii povestesc că au fost ţinuţi fără informaţii şi interogaţi pe aeroportul din Minsk

Pasagerii zborului Ryanair au ajuns la Vilnius

Aeronava Ryanair a ajuns, într-un final, la destinaţia iniţială: Vilnius. La debarcare, pasagerii s-au plâns că au fost ţinuţi ore în şir fără informaţii, pe aeroportul din Belarus. Arthur spune că faptele demonstrează clar că au vrut doar să-l aresteze pe Roman.

CITEŞTE AICI: Cine este Roman Protaşevici, contestatarul preşedintelui Lukaşenko

„Nu este normal. Nu poţi avea puterea pentru a face acest lucru. Guvernul nostru nu ar trebui să accepte acest lucru. Faptele arată că au vrut doar să aresteze un bărbat”, este de părere pasagerul francez.

„Suntem foarte obosiţi. Am stat opt ​​ore acolo. Nu am primit nicio informaţie despre ce s-a întâmplat, doar ce am putut găsi pe internet”, se plânge un pasager, în timp ce o altă persoană povesteşte: „Ei (n.r. securitatea din Minsk) tocmai au venit, cred că l-au scos pe tip, jurnalistul, din avion şi apoi au început să debarce pasagerii. Acolo am fost cu toţii interogaţi”.

Cetăţenii din Belarus nu au rămas indiferenţi. O parte din cei care şi-au părăsit ţara şi s-au stabilit în Ucraina au luat cu asalt străzile din Kiev. Manifestanţii au strigat împotriva regimului lui Alexander Lukashenko.

„Astăzi am venit să protestăm aici, la Kiev, şi cerem autorităţilor din Ucraina să aibă o poziţie cu privire la acţiunile întreprinse de Belarus”, solicită Polina Brodik, coordonator al SOS Free Belarus Center.

„Regimul din Belarus funcţionează pentru că sunt unele ţări care încă fac comerţ cu acest regim”, consideră Sergei Luk`yan, un cetăţean bielorus stabilit în Ucraina. „Regimul are bani ca să lupte, să ucidă şi să inducă o stare de teroare. Vrem ca Ucraina să încheie orice acord comercial cu regimul lui Lukashenko”, adaugă el.

CITEŞTE AICI: Ministerul Afacerilor Externe cere o investigaţie internaţională în cazul avionului deturnat de Belarus. La bordul aeronavei nu s-au aflat cetăţeni români

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici