Anchetă BBC | Cum se cumpără „sclavii” români pentru şantierele din Marea Britanie

O investigaţie jurnalistică efectuată de postul BBC Three şi de site-ul Construction News relevă modul în care pot fi angajate persoane în mod ilegal pentru muncă pe şantiere din Marea Britanie.

3267 afișări
Imaginea articolului Anchetă BBC | Cum se cumpără „sclavii” români pentru şantierele din Marea Britanie

Anchetă BBC | Cum se angajează imigranţi români pe şantierele din Marea Britanie

Jurnaliştii au luat legătura cu persoane care susţin că deţin controlul asupra unor angajaţi dispuşi să lucreze în condiţii periculoase fără a pune întrebări.

Preţul stabilit este de 70 de dolari pe zi, pentru 15 ore de muncă.

Mulţi dintre angajaţi sunt români, astfel că reporterii folosesc un translator de limba română.

„Multe companii britanice care vor să recruteze angajaţi cu salarii mici recurg la un intermediar român. (...) Grupurile infracţionale specializate în traficul de persoane cultivă un climat de frică şi reuşesc să îşi ascundă acţiunile prin exploatarea conexiunilor legitime ale victimelor. Sunt vizate persoane din zone rurale situate în ţări est-europene, prezentate printr-un prieten sau o rudă", explică autorii investigaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici