Anchetă lansată după mesajul cu insulte la adresa României, apărut în contul Twitter al MAE francez

O anchetă a fost demarată în cazul piratării contului Twitter al Ministerului francez al Afacerilor Externe, joi, timp de o oră şi jumătate, când a fost publicat un mesaj insultător la adresa românilor şi a UE, a anunţat serviciul de comunicare al diplomaţiei franceze.

22 afișări
Imaginea articolului Anchetă lansată după mesajul cu insulte la adresa României, apărut în contul Twitter al MAE francez

Anchetă lansată după mesajul cu insulte la adresa României, apărut în contul Twitter al MAE francez

De asemenea, se vor lua măsuri de sporire a securităţii conturilor de Internet ale ministerului, a precizat aceeaşi sursă.

Această piratare s-a tradus pe contul @francediplo prin apariţia unui mesaj insultător, în limba engleză, la adresa românilor şi printr-o ameninţare cu distrugerea Uniunii Europene.

La 14 iulie, site-ul de Internet al Ministerului Afacerilor Externe (http://www.diplomatie.gouv.fr) a fost deturnat, prin publicarea unui anunţ potrivit căruia Franţa urma să ramburseze statului Haiti suma plătită de ţara din Caraibe în secolul al XIX-lea pentru obţinerea independenţei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici