Andrzej Duda a obţinut 53% în scrutinul prezidenţial din Polonia - exit-poll

Andrzej Duda, candidatul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski, se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Polonia, cu 53%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

772 afișări
Imaginea articolului Andrzej Duda a obţinut 53% în scrutinul prezidenţial din Polonia - exit-poll

Andrzej Duda a obţinut 53% în scrutinul prezidenţial din Polonia - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă estimările la ieşirea de la urne vor fi confirmate de rezultatele oficiale, Andrzej Duda, în vârstă de 43 de ani, va deveni noul preşedinte al Poloniei. El a câştigat în mod surprinzător primul tur de scrutin, cu 34,7%.

Preşedintele în exerciţiu al Poloniei, Bronislaw Komorowski, în vârstă de 62 de ani, ar fi obţinut 47% din voturi în al doilea tur.

Rata participării la vot ar fi de 56,1%.

Komorowski a devenit preşedintele Poloniei în urmă cu cinci ani, după ce predecesorul său, Lech Kaczynski, a murit într-un accident aviatic.

Duda este un eurosceptic moderat care favorizează sprijinul statului pentru persoanele aflate în situaţie dificilă. El s-a bazat pe milioanele de polonezi care afirmă că nu simt beneficiile celor 25 de ani de creştere economică aproape neîntreruptă din Polonia.

Preşedintele Poloniei are puteri limitate, dar este comandantul suprem al forţelor armate şi poate respinge noile legi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici