Video Angela Merkel este nemulţumită de modul cum germanii tratează ieşirea din carantină

  • Angela Merkel crede că germanii s-au relaxat prea curând în faţa epidemiei de coronavirus
  • Cancelarul german spune că este de acord cu ridicarea restricţiilor, dar aceasta trebuie făcută cu precauţie
  • Germania a raportat peste 150.000 de cazuri de coronavirus şi 5.318 morţi
7822 afișări

Angela Merkel este nemulţumită de modul în care germanii tratează relaxarea măsurilor de carantină. Cancelarul consideră că, în multe landuri, autorităţile locale au mers prea departe şi au ridicat prea multe restricţii dintr-o dată.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Ar fi păcat să fim pedepsiţi de speranţe premature. Să tratăm toţi cu responsabilitate următoarea fază a pandemiei, inteligent şi cu precauţie. Este o călătorie lungă, nu putem rămâne fără putere şi suflu prea devreme.

Relaxarea măsurilor de carantină a început de luni în Germania, după o lună de carantină. Angela Merkel spune că decizia de a impune restricţii populaţiei a fost una dintre cele mai mai dificile din toată carierea ei şi a făcut apel la solidaritate europeană în faţa acestei crize. Şefa executivului de la Berlin acceptă faptul că ţara sa va fi nevoită să vină cu mai mulţi bani la bugetul comun.

Trebuie să ne pregătim, în spiritul solidarităţii europene, să creştem semnificativ contribuţia la bugetul european pentru o perioadă de timp, pentru că toţi ne dorim ca toate statele UE să fie capabile să îşi revină economic, a precizat cancelarul.

Angela Merkel şi-a menţinut însă poziţia în ce priveşte aşa-numitele “coronabonduri”, un instrument financiar cerut mai ales de Spania şi Italia. Ele vor ca povara financiară provocată de coronavirus să fie suportată de toate statele membre UE, nu doar de cele mai afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici