Angela Merkel îi cere lui Vladimir Putin să ajute la eliberarea inspectorilor OSCE

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut, joi, preşedintelui rus Vladimir Putin să "contribuie" la eliberarea inspectorilor OSCE reţinuţi de insurgenţi proruşi în estul rebel al Ucrainei, a anunţat Kremlinul, citat de AFP.

348 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îi cere lui Vladimir Putin să ajute la eliberarea inspectorilor OSCE

Angela Merkel si Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei conversaţii telefonice, "doamna Merkel i-a cerut să contribuie la eliberarea observatorilor militari deţinuţi în sud-estul Ucrainei, cetăţeni ai unor ţări europene, inclusiv Germania", a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Observatorii militari ai OSCE - şapte străini şi patru ucraineni - sunt reţinuţi de aproape o săptămână la Slaviansk, bastion al separatiştilor din estul Ucrainei.

Negocierile pentru eliberarea acestor inspectori pe care separatiştii îi califică drept "prizonieri de război" sunt în curs cu reprezentanţii OSCE aflaţi la faţa locului.

Preşedintele rus a insistat în cursul acestei întrevederi asupra necesităţii de "retragere a trupelor (ucrainene) din sud-estul ţării", unde Kievul desfăşoară o "operaţiune antiteroristă" împotriva separatiştilor care controlează circa 12 oraşe şi câştigă teren în fiecare zi.

Putin şi Merkel au insistat, de asemenea, asupra "importanţei medierii" OSCE în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici