Angela Merkel, prima vizită la Muzeul Auschwitz-Birkenau. Suma uriaşă pe care ar urma să o doneze instituţiei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va merge vineri pentru prima dată într-o vizită la Muzeul Auschwitz-Birkenau, la 14 ani de la preluarea mandatului, iar în cursul vizitei ar urma să anunţe o donaţie de 60 de milioane de euro pentru instituţie, informează site-ul agenţiei Reuters.

1394 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, prima vizită la Muzeul Auschwitz-Birkenau. Suma uriaşă pe care ar urma să o doneze instituţiei

Angela Merkel merge vineri în vizită la Muzeul Auschwitz-Birkenau

Angela Merkel a declarat în mai multe rânduri că Germania are o mare responsabilitate pentru atrocităţile petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vizitele cancelarilor germani la Auschwitz au devenit un obicei, întrucât şi predecesorii lui Merkel au mers în vizită la muzeu înainte de finalul mandatelor.

Anunţul donaţiei de 60 de milioane de euro va fi făcut de către Merkel în cadrul unei ceremonii care va marca aniversarea a zece ani de la înfiinţarea Fundaţiei Auschwitz-Birkenau. Jumătate din suma care va fi donată de către cancelar provine din fondurile Guvernului Federal german, iar cealaltă jumătate este donată de către autorităţile regionale.

Germania este cel mai mare donator pentru Fundaţia Auschwitz-Birkenau, care se ocupă de conservarea fostului lagăr, unde peste un milion de persoane, majoritatea evrei, au murit în urma ocupaţiei naziste din Polonia.

„Cele mai multe dintre clădiri nu au fost construite pentru a fi utilizate foarte multă vreme”, a declarat Piotr Cywinski, directorul muzeului. El a adăugat că Fundaţia are nevoie de aproximativ cinci milioane de euro anual pentru întreţinerea muzeului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici