Angela Merkel: Principiul liberei circulaţii în cadrul UE "nu este negociabil"

Principiul libertăţii de circulaţie în spaţiul Uniunii Europene "nu este negociabil", a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, răspunzând unei întrebări referitoare la iniţiativa premierului britanic, David Cameron, de limitare a imigraţiei.

227 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Principiul liberei circulaţii în cadrul UE "nu este negociabil"

Angela Merkel: Principiul liberei circulaţii în cadrul UE "nu este negociabil" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Der Spiegel, Angela Merkel consideră că o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană este "posibilă", avertizându-l pe David Cameron cu ocazia summitului desfăşurat în octombrie la Bruxelles.

"Pentru prima dată, David Cameron împinge ţara sa spre un punct din care nu se mai poate reveni în privinţa apartenenţei la Uniunea Europeană, iar Angela Merkel nu va mai insista pentru menţinerea Marii Britanii în UE", afirmă surse guvernamentale citate de publicaţia Der Spiegel.

"Din punctul de vedere al Germaniei, principiul fundamental al liberei circulaţii în cadrul UE nu este negociabil. Acest lucru a fost transmis de cancelar", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al lui Merkel.

Pentru atenuarea ascensiunii formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), David Cameron a anunţat că doreşte limitarea imigraţiei provenind din alte state membre UE.

"Nu este vorba de o problemă bilaterală între Germania şi Marea Britanie, ci de una a Marii Britanii cu restul partenerilor europeni", a subliniat Seibert.

"Cancelarul a spus foarte clar cu ocazia reuniunii Consiliului European că lupta împotriva eventualelor abuzuri asociate libertăţii de circulaţie este un subiect legitim, inclusiv în Germania. Dar nu se pune problema reexaminării principiului general al liberei circulaţii", a subliniat Seibert.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici