Angela Merkel şi Francois Hollande cer solidaritate în Uniunea Europeană contra lui Donald Trump şi a populismului

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, au evidenţiat necesitatea unei atitudini unite la nivelul Uniunii Europene, în contextul ascensiunii populismului şi ameninţărilor Administraţiei Donald Trump de abandonare a comerţului liber.

7638 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Francois Hollande cer solidaritate în Uniunea Europeană contra lui Donald Trump şi a populismului

Angela Merkel şi Francois Hollande cer solidaritate în Uniunea Europeană contra lui Donald Trump şi a populismului (Imagine AFP)

"Europa se confruntă cu provocări interne şi externe majore pe care le putem contracara doar prin colaborare", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă organizată alături de Francois Hollande. "Avem nevoie de un angajament comun clar la nivelul Uniunii Europene faţă de ceea ce am realizat, faţă de valorile liberal-democrate ale democraţiilor noastre", a subliniat Angela Merkel.

"Pe plan internaţional, observăm că lumea se schimbă în mod radical şi rapid; trebuie să facem faţă unor noi provocări. În acest context, soluţiile europene sunt preferabile soluţiilor naţionale", a insistat Angela Merkel.

Ascensiunea populismului reprezintă o provocare majoră pentru Uniunea Europeană, a atras atenţia Francois Hollande.

"Ca să fiu foarte sincer, ameninţările la adresa Europei nu vin doar din afară. Vin şi din interior. Acest lucru înseamnă ascensiunea extremiştilor care utilizează factori externi pentru a provoca daune în interior", a precizat Hollande.

"Există şi provocări din partea Administraţiei Donald Trump la adresa reglementărilor comerciale şi la adresa poziţiei noastre privind soluţionarea conflictelor la nivel internaţional", a subliniat Francois Hollande, citat de site-urile TagesSchau.de şi LeVif.be.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici