Germania solicită Uniunii Europene să accelereze acorduri comerciale cu alte state, în mod special asiatice

Germania a solicitat vineri Uniunii Europene să accelereze acorduri pentru a iniţia comerţul cu o serie de state, în pricipal din Asia, şi să intensifice susţinerea comerţului liber mondial ca răspuns în faţa retragerii SUA din TTP şi ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, informează Reuters.

707 afișări
Imaginea articolului Germania solicită Uniunii Europene să accelereze acorduri comerciale cu alte state, în mod special asiatice

Germania solicită Uniunii Europene să accelereze acorduri comerciale cu alte state, în mod special asiatice

În cadrul unui document prezentat miniştrilor de finanţe ai Uniunii Europene la o întrevedere care a avut loc în Bruxelles, Germania a reiterat faptul că Trump, alături de ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, prezintă riscuri pentru economia mondială.

Uniunea Europeană trebuie să susţină politici comune precum apărarea, diplomaţia şi economia.

Potrivit acestui document, UE ar trebuie de asemenea ”să ofere un sprijin oportun cooperării internaţionale şi relaţiiilor comerciale”, referindu-se în mod indirect la sceptimismul lui Donald Trump în privinţa acordurilor comerciale.

În prima săptămână a acestuia ca preşedinte, Trump a semnat retragerea SUA din Acordul de parteneriat transpacific (TTP).

Documentul german a listat 12 state, în mod special asiatice, care se află în diverse stadii ale unor tratative cu Bruxelles-ul: ”Comisia ar trebui să exploateze această iniţiativă pentru a face progrese decisive în cadrul acestor negocieri”.

În acelaşi document erau notate acorduri comerciale cu Indonezia, Filipine, Malaezia, India, China, Vietnam, Singapore, Japonia, Thailanda, Myanmar, Australia şi Noua Zeelandă.

Documentul aminteşte de asemenea că tratativele care au început în urmă cu 20 de ani cu statele arabe din Consiliul de Cooperare al Golfului nu au făcut mari progrese în ultimul timp.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici