Doi elevi americani, arestaţi pentru că plănuiau să comită un atac armat la o şcoală din Florida

Autorităţile americane au anunţat că au arestat doi adolescenţi, în vârstă de 13, respectiv 14 ani, care plănuiau să comită un atac armat la o şcoală din Florida, aparent inspiraţi de masacrul de la liceul Columbine, relatează The Associated Press.

218 afișări
Imaginea articolului Doi elevi americani, arestaţi pentru că plănuiau să comită un atac armat la o şcoală din Florida

Doi elevi americani, arestaţi pentru că plănuiau să comită un atac armat la o şcoală din Florida (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Oficiali din cadrul Biroului şerifului Comitatului Sumter au comunicat că cei doi suspecţi plănuiau să comită vineri un atac armat la The Villages Charter Middle School.

Zvonurile privind posibilitatea comiterii unui atac au început să circule de marţi, au declarat oficiali. Unul dintre suspecţi a fost reţinut şi audiat miercuri şi a recunoscut că a discutat cu un alt băiat despre o acţiune de acest fel.

Unul dinte cei doi a menţionat masacrul de la liceul Columbine din 1999, atunci când doi adolescenţi au împuşcat mortal 12 liceeni şi un profesor, după care s-au sinucis.

Aurtorităţile au precizat că au găsit arme în foc în locuinţele lor, iar cei doi au fost acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea de crime.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici