Turcia ameninţă Grecia cu măsuri punitive, în urma refuzului Atenei de a extrăda opt militari turci

Ankara ameninţă că va introduce măsuri punitive împotriva Greciei, avertizând că ar putea chiar anula acordul bilateral privind imigraţia, după ce Curtea Supremă de la Atena a decis împotriva extrădării a opt militari turci care au fugit din Turcia după tentativa de lovitură de stat, scrie Reuters.

17205 afișări
Imaginea articolului Turcia ameninţă Grecia cu măsuri punitive, în urma refuzului Atenei de a extrăda opt militari turci

Turcia ameninţă Grecia cu măsuri punitive, în urma refuzului Atenei de a extrăda opt militari turci

"Vom lua toate măsurile necesare, inclusiv anularea acordului bilateral de readmisie" a refugiaţilor, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu. Acordul stipulează că Turcia va accepta înapoi imigranţii care au traversat ilegal în Grecia.

"Nu putem privi cu ochi buni statele care protejează teroriştii, trădătorii şi complotiştii", a declarat oficialul turc, care a precizat că "Grecia trebuie să ştie acest lucru".

"Aceştia sunt opt trădători care intenţionau să-l asasineze pe preşedintele nostru, nu nişte infractori mărunţi", a adăugat Cavusoglu.

Între timp, Ministerul turc al Justiţiei a depus o nouă cerere de extrădare pe numele celor opt militari turci, potrivit agenţiei de ştiri Anadolu.

Curtea Supremă a Greciei a respins prima solicitare de extrădare înaintată de Ankara, motivând că există riscul ca militarii să nu beneficieze de un proces corect la întoarcerea în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici