Angela Merkel subliniază importanţa limitării efectelor negative ale BREXIT: "Este o incizie pentru Uniunea Europeană"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat luni că Uniunea Europeană ar trebui să încerce o limitare a efectelor negative cauzate de ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, dar a admis că unele pagube sunt inevitabile, relatează Reuters.

3033 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel subliniază importanţa limitării efectelor negative ale BREXIT: "Este o incizie pentru Uniunea Europeană"

Angela Merkel subliniază importanţa limitării efectelor negative ale BREXIT

"Este o incizie pentru Uniunea Europeană, un eveniment nefericit - decizia Marii Britanii. Vrem să limităm pagubele. Dar un impact negativ este inevitabil", a spus Merkel în cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierii Slovaciei şi Cehiei, Robert Fico, respectiv Bohuslav Sobotka, în Berlin.

Merkel a adăugat că este foarte importantă unitatea celor 27 de state membre UE rămase şi îmbunătăţirea competitivităţii în cadrul comunităţii europene.

Anterior, Angela Merkel a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să fixeze condiţiile în care Marea Britanie se va desprinde de Blocul comunitar, după care vor urma negocierile pe tema viitoarei relaţii bilaterale.

Marea Britanie a declanşat pe 29 martie procedura de ieşire din Uniunea Europeană, iar negocierile cu Bruxellesul vor dura cel mult doi ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici