Angela Merkel: UE are nevoie de o Mare Britanie puternică

Uniunea Europeană are nevoie de o Mare Britanie "puternică", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-un discurs rostit în Parlamentul britanic.

406 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: UE are nevoie de o Mare Britanie puternică

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem nevoie de o Mare Britanie puternică, cu o voce puternică în Uniunea Europeană. Dacă vom avea acest lucru, vom putea efectua reformele necesare în beneficiul tuturor", a adăugat Merkel, care urmează să aibă o întrevedere cu premierul David Cameron.

"Mi s-a repetat adesea în ultimele zile că există aşteptări speciale din partea discursului meu de astăzi. Se pare că unii aşteaptă ca discursul meu să deschidă calea reformării în profunzime a arhitecturii europene, care să satisfacă toate tipurile de dorinţe britanice, reale sau presupuse. Mi-e teamă să nu fie dezamăgiţi", a spus Merkel.

"De asemenea, am auzit că alţii aşteaptă exact contrariul şi speră că voi transmite mesajul simplu că Europa nu este pregătită să plătească orice preţ pentru menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Mi-e teamă să nu fie dezamăgiţi şi ei", a continuat Merkel.

Cancelarul Germaniei a vorbit de competitivitate şi de adaptările necesare pentru a face faţă crizei economice, insistând însă că este necesară păstrarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, precum libera circulaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici